Kulutusluotto

Sana kulutusluotto tarkoittaa lainaa kulutustavaroiden ostamista varten. Erotuksena siis siitä, että ei oteta lainaa ruokaan eikä muihin päivittäis-menoihin. Toisaalta kyse ei ole suuresta tiettyyn tarpeeseen tulevasta hankinnasta kuten autolainasta tai asuntolainasta.

Luotottajat pyrkivät välttämään hiukan negatiivisen mielikuvan antavaa kulutusluotto sanaa. Lainattu raha ”kulutetaan”, eikä sillä hankita mitään hyödyllistä. Eri luottoyhtiöillä on erilaisia tuotenimikkeitä kulutusluotoille: ostosraha (OPR vakuus),  joustolaina (Collector Credit) tai sitten tyytyvät käyttämään kulutusluotto sanaa lisäten siihen yrityksen nimen kuten Risicum kulutusluotto.

Kulutusluoton saaminen on hiukan vaikeampaa kuin pikalainan. Vaikka pikavipin hakijalta ei kysellä tulotietoja niin kulutusluoton myöntäjä voi niistä jo olla kiinnostunut. Ikärajat ovat tarkemmat ja käytännössä alle 20 vuotiaan on vaikea saada kulutusluottoa.

Kulutusluotolle voidaan myös pyytää jotain vakuutta tai henkilötakaaja. Joitakin lainoja voidaan hakea myös yhteisvastuullisesti. Esimerkiksi avo/aviopari voi hakea yhdessä kodin perustamiseen lainaa. Laina myönnetään helpommin, jos lainasta vastuullisia on enemmän.

Tyypillinen kulutusluotto on 1000 ja 5000 euron välillä. Se on siis kohtuullisen sopiva summa esimerkiksi kodin irtaimiston tai käytetyn auton hankintaan. Se myös riittää lomamatkan rahoittamiseen ja/tai käsirahaksi matkalle mukaan. Kulutusluottoa käytetään tyypillisesti myös jonkin juhlatilaisuuden (häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäivät, joulu) kulujen kattamiseen.  Nykyään ihmisillä on harvoin monta tuhatta euroa jemmassa. Otetaan mieluummin pieni laina ja maksetaan se takaisin vähitellen jälkeenpäin. Hyvä vai huono asia, syytön heittäköön ensimmäisen kiven.

Pikalaina paikat listalle.
< Etusivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Calendar

 • huhtikuu 2022
  ma ti ke to pe la su
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930