SAV-rahoitus

Uudenlainen konsepti on vihdoin tullut Suomeen. Rahaa voi lainata ajoneuvoa vastaan. Aiemmin se onnistui vain juuri sen saman ajoneuvon rahoittamiseen. Nyt lainata voi muuhunkin tarpeeseen.

Miksi laittaa ajoneuvo lainan pantiksi kun lainaa saa myös ilman vakuuksia?
Tähän on kaksi syytä. Ensiksi lainaa saa halvemmalla kun lainan myöntäjä tietää, että lainan takana on jokin reaalivakuus. Ja jo tieto siitä, että lainaajalla on omaisuutta alentaa lainaajan riskiä. Siis halvempi hinta tarkoittaa pienempää korkoa. Se taas tarkoittaa pienempiä kuluja eli lyhyempää takaisinmaksuaikaa tai pienempiä maksueriä. Tai jopa molempia. Toiseksi asiakkaalle voidaan myöntää suurempia lainoja. Lainan suuruus riippuu ajoneuvon arvosta.

Kuka lainaa myöntää?
Tämä uuden palvelun on Suomeen tuonut SAV-rahoitus. Lainaa voi saada 500-4000 euroa. Maksuaikaa on jopa kolme vuotta. Ehtona lainan myöntämiselle on luonnollisesti, että ajoneuvo (auto, moottoripyörä,…) on rekisteröity nimiisi. Lainaa voi saada 50% ajoneuvon arvosta. Muita vastaavia yhtiöitä ei Suomessa vielä ole.

Miten luotto toimii?
SAV-luotto toimii kuten mikä tahansa ajoneuvorahoitus. Erona on vain, että lainan käyttötarkoitus on asiakkaan itse päätettävissä. Ajoneuvo rekisteröidään rahoitusyhtiön nimiin. Kun laina on kokonaan maksettu, niin ajoneuvo rekisteröidään takaisin asiakkaalle. Tämä kaikki tapahtuu automaattisesti. Autorahoituksesta tuttu vaatimus: Kasko eli täyskolarivakuutus pitää olla voimassa. Ikää ajoneuvolla saa olla korkeintaan 15 vuotta.

Mitä huonoa?
Ajoneuvon rekisteröinti rahoitusyhtiölle ja lopulta takaisin asiakkaalle aiheuttaa lisäkuluja. Kulu ei ole kaikkiaan kovin suuri, yhteensä 25e tällä hetkellä vallitsevan hinnaston mukaan. Pieni ylimääräinen kulu kuitenkin, jota ei vakuudettomissa luotoissa ole.
Asiakkaan luottotiedot pitää olla kunnossa. Tätä vaatimusta ei yleensä ole ”car title” lainoissa joita muualla myönnetään. Yleensä pidetään riittävänä, että ajoneuvo on jo vakuutena. Tähän varmaan auttaa kilpailu, sitten kun muita yhtiöitä tulee samoille markkinoille.

Lue lisää SAV-rahoituksen verkkosivuilta: www.sav-rahoitus.fi

2 Responses to SAV-rahoitus

 1. kai reponen on 20 lokakuun, 2011 at 3:26 am

  huippu kuntoinen volvo s40, pilkkahintaan

 2. kai reponen on 20 lokakuun, 2011 at 3:27 am

  talvet pidetty tallissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Calendar

 • huhtikuu 2022
  ma ti ke to pe la su
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930