About vippilaina.net

Näiden sivujen kirjoittaja on yritystalouden opiskelija. Itselle tavoitteena on opetella internet viestintää ja sivujen tekemistä. Aihealueena pikalainat on kuuma peruna julkisuudessa ja siihen on ollut ihan pakko tarttua.

Alalta on löytynyt monenlaista peluria ja monenlaisia palveluja. Yritysten taustalla on kuitenkin oikeita ihmisiä, yrittäjiä jotka painiskelevat samojen asioiden kanssa kuin muutkin yrittäjät. Kilpailu on kovaa ja kustannukset korkeita. Pätevää ja työhön sitoutuvaa henkilökuntaa on vaikea saada.

Olen päässyt keskustelemaan muutaman alan yrittäjän kanssa. Ne olivat erittäin valaisevia ja oikoivat monia julkisuudessa olleita vääriä käsityksiä.

Kaikki sanoivat, että kielto myöntää vippejä öisin ei juuri vaikuttanut mihinkään. Oli erittäin harvinaista muutenkin, että joku haki lainaa yöllä. Keskiverto pikalainan ottaja on työssä käyvä nuori aikuinen. Usein pieni tai keskipalkkainen. Asunto- ja opintolainat vievät pelivaran elämisestä ja omat rahat eivät aina riitä. Tätä tukee tieto siitä, että pikalainaa otetaan eniten juuri kuukauden puolivälissä ja lopussa. Siis juuri ennen palkkapäivää.

Suurille vuosikoroille alan ihmiset lähinnä vain naureskelivat. Pikalaina palvelun tuottaminen asiakkaalle tuottaa paljon kuluja, ettei koko vuosikorko käsitys on harhaanjohtava. Alan yrittäjä ei tienaa anto ja otto lainauksen välistä erotusta kuten tavallisessa pankkitoiminnassa. Tulot ovat tulojen ja menojen erotus.

Poliitikot, jotka jeesustelevat pikalainaajien moraalia voisivat katsoa itseään peilistä ja miettiä miksi ihmisillä ei ole rahaa vaikka on tuloja. Keskituloisetkin ihmiset verotetaan köyhiksi! On pakko ottaa asuntolainaa, että voi asua. On otettava autolainaa, että pääsee töihin. Opintolainat on vielä maksamatta. Kumma muuten miten sitä opintovelkaa voi tulla, vaikka täällä lottovoittajien maassa opiskelu on ilmaista.

Ja koska eläminen on muutenkin korkeasti verotettu ylellisyys, ei pahan päivän varalle kerta kaikkiaan jää mitään. Kun se paha päivä tulee, ei ehkä sen suurempaa katastrofia kuin lapselle pitää saada uusi talvitakki, niin silloin on rahaa jostain vipattava. Onneksi ei tarvitse mennä naapurin ovikello soittamaan.

Näistä sivuista vielä sen verran, että sain ystävältäni ilmaiseksi paikan pitää näitä sivuja. Nämä sivut on siis hostattuna (=nörttien jargonia ja tarkoittaa netissä olevaa vuokrattua palvelintilaa) samalla paikassa kuin vertailussa.com (lupasin mainostaa).

Ystäväni suositteli laittamaan mainosbannerin sivuille ja sanoi, että sillä voisi tienata sen verran, että voisi vuokrata oman palvelimen. Kokeillaan sitä sitten myöhemmin, seuraava tavoite olisi saada jonkinlainen foorumi eli keskusteluryhmä pystyyn. Muutenkin täällä on kaikenlaista mielenkiintoista kokeiltavaa, kuten vaikka tuo nettimainonta, mutta aika ei opiskeluilta riitä.

Yhteysosoite tälle sivustolle on info@(domainin nimi). Domainin nimen paikalle tietysti vippilaina.net.

Pikalaina paikat listalle.
< Etusivulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Calendar

 • huhtikuu 2022
  ma ti ke to pe la su
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930