Vippifirmojen pankkihaaveille takapakkia

Finanssivalvonta näyttää punaista tai vähintäänkin keltaista valoa pikalaina yritysten haaveille saada pankkitoimiluvat.  Fiva vetoaa koronkiskonnasta valmisteilla olevaan uutenn lakiin. Ei haluta, että pankkitoimiluvan turvin harjoitettaisiin tai edes sellaisen omistavaa yritystä epäiltäisiin koronkiskonnasta.

Risicum on vetänyt hakemuksensa pois ja Ferratumin hakemus on vielä käsittelyssä. On luultavaa, että myös Ferratum vetää hakemuksensa pois tai se hylätään. Finanssivalvonnasta annetaan ymmärtää, että pikavippi ala ja pankkitoiminta ovat vielä liian kaukana toisistaan. Otto ja antolainauksen ero kasvaisi liian suureksi ja syntyisi epäily koronkiskonnasta.

Tämä toimii nyt myös toiseen suuntaan. Perinteiset pankit ovat kateellisina seuranneet vierestä pikavippi yritysten kaksinumeroisia voittoprosentteja. Ja vieläpä niiden omalla toimialalla, rahan lainaamisessa. Vakavaa liikehdintää on ollut siihen suuntaan, että pankit myöntävät entistä pienempiä luottoja lyhyemmällä maksuajalla.

Jos pikalaina yritys ei alan ”kyseenalaisen” toimintatavan vuoksi ole kelvollinen pankiksi, niin ei se ei sitten kertakaikkiaan ole toimintaan jota pankki voisi harjoittaa. Kumpikin pysyköön siis omalla tontillaan. Ehkä tämä oli juuri sitä mitä Risicum ja Ferratum lähtivät hakemaan. Ruoho on vihreämpää pikavippaajien puolella.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *