Auto vakuutena

Tavallisesti auto ostetaan lainalla. Yleensä niin, että vaihtoauto toimii  käsirahana. Loppuosa otetaan lainaksi rahoitusyhtiöltä. Silloin auto toimii vakuutena eli käytännössä uusi auto jää rahoitusyhtiön omistukseen. Auton saa omaksi kun viimeinen erä on maksettu.

Auto on siis aina kelvannut lainan vakuudeksi. Mutta vain siinä erikoistapauksessa, että laina otetaan auton hankintaan.  Suuressa maailmassa on aina ollut mahdollista, pantata mikä tahansa omaisuus lainan vakuudeksi. Riittää, että omaisuuserä on riittävän arvokas. Omaisuuserän on myös säilytettävä arvonsa tiettyyn rajaan saakka. Suomessa lainan vakuudeksi on perinteisesti kelvanneet vain kiinteistöt.

SAV-rahoitus toi markkinoille uuden tuotteen.  Voit käyttää ajoneuvoa kulutusluoton vakuutena. Vastaavanlaisia yhtiöitä on Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa lukuisia. Kun lainalla on vakuus jäävät luottotappiot pieniksi. Kun luottotappiot ovat pienet niin lainaa voidaan myöntää pienemmällä korolla.

Vastaavia yhtiöitä, jotka myöntävät lainaa autoa vastaan, ei ole tällä hetkellä Suomessa muita. Vakuudeksi kelpaa mikä tahansa ajoneuvo. Auto, pakettiauto tai moottoripyörä. Lainaa voidaan myöntää suhteessa ajoneuvon arvoon. Lue lisää SAV-rahoitus yhtiön kotisivuilta: www.sav-rahoitus.fi .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *